Ostekake med jordbær

Ostekake med jordbær

TidOver 60 min
MiddelsMiddelsMiddels

Ingredienser:

12 porsjoner

  • 180 g Havrekjeks med sjokoladeglasur
  • 50 g Smør
  • Ostemasse:
  • 600 g Kremost naturell
  • 150 g Crème fraîche orginal, 35 %
  • 160 g Sukker
  • 160 g Hvetemel
  • 1 ts Vaniljesukker
  • 2 stk Egg
  • 150 g Jordbær
  • 500 g Jordbær (til pynt)
  • Kjeksbunn:

Fremgangsmåte:

Kjeksbunn:

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Smelt smøret, knus kjeksen og bland det godt sammen.
  3. Trykk blandingen jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform (20 cm i diameter).
  4. Sett bunnen i ovnen og stek den i ca 7 minutter. Avkjøl. OBS! Ikke skru av ovnen. Ostemasse:
  5. Visp sammen kremost, crème fraîche, sukker, hvetemel, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt.
  6. Hell massen i springformen og legg oppskåret jordbær på toppen.
  7. Stek kaken midt i ovnen i 40 minutter.Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum.
  8. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca ½ time før den tas ut og settes til avkjøling.
  9. Pynt med friske jordbær på toppen av kaken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få matinspirasjon og kostholdstips rett i innboksen.