Eggnog med vri

En varm styrkedrikk som passer bra etter trening eller til kveldskosen.

Eggnog er opprinnelig en drikk brukt i USA og Canada i perioden fra Thanksgiving i slutten av november til nyttår. Vi har kalt denne drikken "Eggnog med vri" fordi den lages litt annerledes enn den tradisjonelle amerikanske eggnogen.

I denne oppskriften bruker vi både sjokolademelk og eggeplommer, som begge er en kilde til proteiner. Kanel og muskatnøtt setter en rund og spennende smak på drikken, så dette er en kombinasjon vi absolutt kan anbefale som påfyll - ikke bare til kos, men også etter en lang treningsøkt.

- Olympiatoppen anbefaler sjokolademelk som en god drikk etter en treningsøkt. Sjokolademelk inneholder proteiner, og gir også flere næringsstoffer som kalsium, jod og B-vitaminene B2 og B12, sier matfaglig rådgiver Marianne Hayes Antonsen.

Sørger du for å få i deg tre meieriprodukter om dagen sikrer du at du får i deg den anbefalte mengden med kalsium som kroppen din trenger. I tillegg får du proteiner, og begge deler er med på styrke muskler og skjelett og gi deg styrke til en aktiv dag. Et glass med eggnog kan gjerne være en av dine tre om dagen.

Når du skal lage denne Eggnogen bør du bruke en to kjeler, og det er lurt å følge fremgangsmåten nøye, ellers kan du risikere at eggene klumper seg.

- Du må blande melk og krydder i en kjele først, deretter visper du eggene i en annen bolle og heller den varme melken over eggeplommene mens du visper. Det er ikke vanskelig å lage denne drikken, du bør bare holde tungen rett i munnen underveis, forklarer Marianne.

Slik lager du to porsjoner Eggnog med vri:

7 dl sjokolademelk
1 ts malt kanel
1 ts revet muskatnøtt
2 stk eggeplomme
1 ss honning

Varm sjokolademelken sammen med krydder til rett under kokepunktet. Ta kjelen av platen. Visp eggene godt sammen i en bolle, og hell den varme melken over eggeplommene mens du visper. Smak til med honning.
Fordel drikken i to eller tre glass. Riv muskatnøtt over.

 

Del med en venn

Flere varme drikker med melk

Her får du tips og inspirasjon til flere varmende drikker laget med melk. Vi bruker melk som base fordi melk bidrar med hele seks nyttige næringsstoffer som kroppen din trenger.

Har du lyst på flere varmende drikker, sjekk ut disse oppskriftene. 

Kaffiato

En varm og spicy kaffedrikk med smak av espresso, sjokolade og melk.

Peppermynte-og lakrismelk

Bruk lakris som krydder i denne spennende kombinasjonen.

Varm melk med ingefær

Rennende nese eller bare kald i kroppen? Denne røsker i halsen.

Varm hvit sjokolade

Hvit sjokolade og appelsin gir en rund og deilig smak av luksus.

Julegløggens fetter

Julegløggens fetter er en kopp varm glede med en eksplosjon av kjente krydder som skaper julestemning.

Oppskrift til flere varme drikker

Fant du ikke noe som fristet, eller leter du etter en oppskriften på varm sjokolade?

Hvorfor 3omDAGEN?

3 om dagen gir deg styrke til en aktiv dag.

Spiser du tre porsjoner meieriprodukter daglig i et ellers sunt og variert kosthold, får du i deg det anbefalte kalsiuminntaket kroppen trenger hver dag, i tillegg til flere andre næringsstoffer som kroppen trenger.

3 om dagen kan for eksempel være et glass melk, en yoghurt og to skiver med gulost.

Lær mer om 3omDAGEN