Spis ispinner hver dag!

By familie og venner på ispinner i sommer!

Her finner du mange spennende oppskrifter som er enkle å lage og smaker nydelig. Noen er sunne og næringsrike, andre er av det litt syndigere slaget.

Oppskriftene er en god kombinasjon av begge kategorier, og blir garantert en hit hos store og små!

Ispinner til frokost

Disse ispinnene er sunne og næringsrike og kan nytes hver dag! Her finner du f.eks havregrøt på pinne, ispinner med mangosmoothie, ispinner med kaffe latte eller frokostblanding m.fl.

Treningsis

Proteinrike ispinner med gode næringsstoffer er perfekte før eller etter en treningsøkt! Hva med f.eks ispinner med jordbær og cottage cheese eller ispinner med avocado m.fl.

Festispinner

Dropp kakene, server ispinner! Her finner du nydelige dessertvarianter som panna cotta is med brunostkaramell, frisk ostekakeis med bringebær, karamellis, lakrisis, enkel is med strøssel m. fl.

Ispinner med smak av sommer

Søte og syrlige sommerbær og frukt gjør seg i ispinner! Her finner du friske varianter med f.eks rabarbra, rips og vanilje, bringebær og hvit sjokolade, mango, blåbær, jordbær m.fl

Godt og blandet

Noe av det beste med hjemmelaget is er muligheten til variasjon! Her finner du godt og blandet, hva med bountyis, ispinner med lørdagsgodt, is med kiwi, ananas, chili, bjørnbær m. fl

Alle våre 30 ispinner!

Her er oppskriftene til alle våre 30 ispinner! Noen er enkle ispinner med få ingredienser, noen er søte og syndige, andre sunne og næringsrike! Lek deg med ispinner og nyt!

Våre beste ispinnetips!

Å lage ispinner er enkelt! Noen råd kan likevel være nyttig før du setter i gang.  

Her har vi samlet noen tips og triks som vi har lært mens vi har mikset og trikset på kjøkkenet! Vi håper du finner noe du synes er nyttig.

Har du et bra ispinnetips hører vi gjerne fra deg!

Iskrystaller

Ispinner som ikke lages i ismaskin blir litt mer krystalliserte i konsistensen – litt saftispreget kan man kanskje si. Og hvorfor er det slik?

I ismaskinen fryses isen langsomt mens den blir rørt i hele tiden. Så for oss som synes det er gøyere å lage ispinner på den enkle måten er det smart å la ispinnene dine stå litt på kjøkkenbenken før du serverer dem. Ikke sånn at de smelter, selvfølgelig, men får isene stå litt før dere spiser dem blir det litt mindre krystaller og ispinnene kjennes enda bedre ut i konsistensen.

10 minutter i romtemperatur – eller du kan ta dem opp og la dem stå en halvtimes tid i kjøleskapet om du har tid.

Stopp før topp

Fyll aldri ispinneformene dine helt opp – isene utvider seg når de fryser!

Rett i koppen

Hjemmelagede ispinner smelter fortere enn de du får kjøpt i butikk. Det kan være lurt å servere de fine ispinnene dine i en kopp eller et glass. Og med en serviett!

Gjør som Ole Brumm

Du kan bruke alle slags søtningsmidler i ispinnene. Sirup og honning gjør ispinnene litt glattere og mykere i konsistensen.

For mye…

Krydder kan bli sterkere når de fryses – så vær litt forsiktig før du heller i for mye! Også bitre smaker kan bli overveldende i ispinner. Vi forsøkte oss med litt for mye kanel - og de isene ble ikke gode!

Banan er konge!

Alle slags frukter og bær kan brukes i ispinner. Noen fungerer bedre enn andre – banan er selve kongen av isfrukter! Du kan enten blende banan rett inn i en yoghurt eller smoothie for en bedre konsistens – eller fryse banenbiter inn i ispinnene dine. Frossen banan smaker kjempegodt!

Her finner du alle våre isvarianter

Få 15% rabatt på Silikomart-ispinneformer

Nye flotte ispinneformer er kun et tastetrykk unna. Melk.no har inngått et samarbeid med nettbutikken Bakeren og Kokken og gir deg 15% rabatt på alle isformer fra Silikomart. Bruk rabattkoden: Melk.no15

Kjøp ispinneformer

Mer ispinneinspirasjon?

Alle oppskriftene på ispinner er utviklet av Tjodunn Dyrnes og Smaken av Oslo for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) 

Sjekk ut Instagramkontoen @daily_popsicles for mer ispinneinspirasjon!