Godt og blandet

Det beste med hjemmelagde ispinner er at det er så enkelt å variere. I denne kategorien finner du godt og blandet, noe for enhver smak!

Er du glad i kokos er denne ispinnen virkelig noe for deg! Den minner om Bounty-sjokolade, den er myk og hvit inni og med et forførende mørkt sjokoladetrekk utenpå.

6 ispinner med kokos og sjokolade:

350 g skyr, kokos

150g hvit sjokolade

1 dl kokosmelk

1 ss usøtede kokosflak

1 ss kremfløte

Sjokoladetrekk:

100 g mørk sjokolade, 52 % kakao

1 ss rapsolje eller kokosolje

4 ss kokosflak

Slik gjør du:

Bland sammen ingrediensene i en blender og hell isbasen i ispinneformene. Frys.
Før du kan trekke ispinnene med sjokolade må de være 100 prosent dypfryste.

Smelt sjokolade og olje i vannbad. (Oljen vil gjøre at sjokoladen ikke krakelerer når du fryser den igjen) Når sjokoladen og oljen har smeltet godt sammen kan du helle det i et glass eller en beholder som er høy og smal, men som har plass til at du kan stikke ispinnene ned i.

Hent ispinnene i frysen og få dem ut av formene. Dypp dem raskt i sjokoladeblandingen og legg ispinnene på et brett eller fat med bakepapir på. Dryss kokos raskt over før sjokoladen fryser – og det går lynraskt! Spis med en gang – eller så tåler de en tur i fryseren igjen.

Del med en venn

Godt og blandet ispinner

I denne kategorien er det mye godt! Dette er ispinner med flere ingredienser, litt av hvert, ja rett og slett en kategori med godt og blandet ispinner! Finn din favoritt....!

Sjokobananis

Helmelk og vaniljeyoghurt, sjokolade og banan. Dette er en deilig dessertis som er både søt og fyldig.

Ispinner med eple og ingefær

Dette er nesten som mormors tilslørte bondepiker, men i en ny og spennende variant med ingefær som gir en liten piff!

Ananais med mynte

Når du blander gresk yoghurt med sitronsmak med ananas, kiwi og banan og tilsetter litt mynte, får du eksotiske ispinner med deilig sydhavssmak.

Lørdagsgodtis

Disse ispinnene er superenkle å lage, la barna tilsette favorittgodteriet sitt i yoghurt, frys og server! En ny, gøyal måte å servere lørdagsgodtet på!

Ispinner med mangolassi og chili

Disse ispinnene er inspirert av den indiske yoghurtdrikken lassi, men vi bruker syrnet melk. Syrlig kefir + søt mango = perfekt harmoni! Litt fersk chili spicer opp det hele. 

Ispinner med kokos og sjokolade

Er du glad i kokos er denne ispinnen virkelig noe for deg! Den minner om Bounty-sjokolade, den er myk og hvit inni og med et forførende mørkt sjokoladetrekk utenpå.

Spis ispinner hver dag!

By familie og venner på ispinner i sommer. Her finner du mange spennende oppskrifter som er enkle å lage og smaker nydelig. Noen er sunne og næringsrike, andre er av det litt syndigere slaget. Oppskriftene er en god kombinasjon av begge kategorier, og blir garantert en hit hos store og små!

Festispinner

Dropp kakene, server ispinner! Her finner du nydelige dessertvarianter som panna cotta is med brunostkaramell, frisk ostekakeis med bringebær, karamellis, lakrisis, enkel is med strøssel m. fl.

Med smak av sommer

Søte og syrlige sommerbær og frukt gjør seg i ispinner! Her finner du friske varianter med f.eks rabarbra, rips og vanilje, bringebær og hvit sjokolade, mango, blåbær, jordbær m.fl

Ispinner til frokost

Disse ispinnene er sunne og næringsrike og kan nytes hver dag! Her finner du f.eks havregrøt på pinne, ispinner med mangosmoothie, ispinner med kaffe latte eller frokostblanding m.fl.

Treningsis

Proteinrike ispinner med gode næringsstoffer er perfekte før eller etter en treningsøkt! Hva med f.eks ispinner med jordbær og cottage cheese eller ispinner med avocado m.fl.

Godt og blandet

Noe av det beste med hjemmelaget is er muligheten til variasjon! Her finner du godt og blandet, hva med bountyis, ispinner med lørdagsgodt, is med kiwi, ananas, chili, bjørnbær m. fl

Alle våre 30 ispinner!

Her er oppskriftene til alle våre 30 ispinner! Noen er enkle ispinner med få ingredienser, noen er søte og syndige, andre sunne og næringsrike! Lek deg med ispinner og nyt!

Få 15% rabatt på Silikomart-ispinneformer

Nye flotte ispinneformer er kun et tastetrykk unna. Melk.no har inngått et samarbeid med nettbutikken Bakeren og Kokken og gir deg 15% rabatt på alle isformer fra Silikomart. Bruk rabattkoden: Melk.no15

Kjøp ispinneformer

Våre beste ispinnetips!

Å lage ispinner er enkelt! Noen råd kan likevel være nyttig før du setter i gang.  

Her har vi samlet noen tips og triks som vi har lært mens vi har mikset og trikset på kjøkkenet! Vi håper du finner noe du synes er nyttig.

Har du et bra ispinnetips hører vi gjerne fra deg!

Iskrystaller

Ispinner som ikke lages i ismaskin blir litt mer krystalliserte i konsistensen – litt saftispreget kan man kanskje si. Og hvorfor er det slik?

I ismaskinen fryses isen langsomt mens den blir rørt i hele tiden. Så for oss som synes det er gøyere å lage ispinner på den enkle måten er det smart å la ispinnene dine stå litt på kjøkkenbenken før du serverer dem. Ikke sånn at de smelter, selvfølgelig, men får isene stå litt før dere spiser dem blir det litt mindre krystaller og ispinnene kjennes enda bedre ut i konsistensen.

10 minutter i romtemperatur – eller du kan ta dem opp og la dem stå en halvtimes tid i kjøleskapet om du har tid.

Stopp før topp

Fyll aldri ispinneformene dine helt opp – isene utvider seg når de fryser!

Rett i koppen

Hjemmelagede ispinner smelter fortere enn de du får kjøpt i butikk. Det kan være lurt å servere de fine ispinnene dine i en kopp eller et glass. Og med en serviett!

Gjør som Ole Brumm

Du kan bruke alle slags søtningsmidler i ispinnene. Sirup og honning gjør ispinnene litt glattere og mykere i konsistensen.

For mye…

Krydder kan bli sterkere når de fryses – så vær litt forsiktig før du heller i for mye! Også bitre smaker kan bli overveldende i ispinner. Vi forsøkte oss med litt for mye kanel - og de isene ble ikke gode!

Banan er konge!

Alle slags frukter og bær kan brukes i ispinner. Noen fungerer bedre enn andre – banan er selve kongen av isfrukter! Du kan enten blende banan rett inn i en yoghurt eller smoothie for en bedre konsistens – eller fryse banenbiter inn i ispinnene dine. Frossen banan smaker kjempegodt!

Her finner du alle våre isvarianter

Mer ispinneinspirasjon?

Alle oppskriftene på ispinner er utviklet av Tjodunn Dyrnes og Smaken av Oslo for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) 

Sjekk ut Instagramkontoen @daily_popsicles for mer ispinneinspirasjon!