Bruk friske sommerbær i isen!

Det er noe unikt med norske sommerbær, så friske og gode - virkelig smaken av sommer. Og så passer det perfekt til utallige ispinnevarianter!

Det blir garantert ingen masing om å kjøpe is i butikken etter at du har servert disse ispinnene.
Det er noe magisk med blandingen av syrlige bringebær og søt, hvit sjokolade. Ispinnene har en smak de færreste kan motstå, og de ser så delikate og vakre ut i tillegg. Perfekt når du vil kose deg med noe godt.

6 ispinner med bringebær og hvit sjokolade:

5 dl kremfløte

150g hvit sjokolade

100 g bringebær 

Slik gjør du:

Gi fløten et oppkok. Ta av platen og tilsett sjokoladen mens du rører. Fortsett å røre av og til mens du lar blandingen kjølne helt. På den måten får du en jevn og mer kremete blanding.

Nå kan du enten bruke blandingen direkte – eller du kan la den stå i kjøleskapet over natten. Lar du den stå, får smakene satt seg og du får en litt dypere smak på ispinnene. Er du utålmodig går du videre i oppskriften - ispinnene blir mer enn gode nok om du bruker blandingen med en gang. 

Bringebærene kan du enten mose lett med en gaffel eller bruke hele. Det er en smakssak – og en visuell beslutning. Moser du bærene får du marmorerte ispinner og bringebærsmaken blir mer integrert. Lar du bærene være hele blir bringebærene som smaksbomber i den søte sjokoladeispinnen.

Hell i formene. Ispinnene er klare etter 4-6 timer, avhengig av din fryseboks.

Nyt!

Del med en venn

Lag ispinner med smakfulle sommerbær!

Søte, syrlige sommerbær! Blåbær, rips, bringebær, jordbær, mango - vi er heldige som har tilgang på så mye gode sommerbær, det smaker nydelig i hjemmelagde ispinner!

Rips og vaniljepinner

Syrlige rips blandet med søt og fyldig vaniljekvarg og vaniljesaus.

Ispinner med mango og bringebær

Fruktfest på pinne, i disse bruker vi bl.a mango, melon, pasjonfrukt, kokos og bringebær.

Ispinner med hvit sjokolade og bringebær

Dette er smaken av luksus, fyldig hvit sjokolade blandet med friskheten fra bringebær er helt nydelig!

Ispinner med blåbær og mynte

Friske ispinner med blåbær, banan, mynte og gresk yoghurt - en sunn og smakfull variant!

Rabarbraispinner

Bakt rabarbra med vaniljekvarg - deilig blanding av søtt og syrlig!

Ispinner med rørte jordbær

Søte og gode norske jordbær med frisk yoghurt blir deilige ispinner!

Få 15% rabatt på Silikomart-ispinneformer

Nye flotte ispinneformer er kun et tastetrykk unna. Melk.no har inngått et samarbeid med nettbutikken Bakeren og Kokken og gir deg 15% rabatt på alle isformer fra Silikomart. Bruk rabattkoden: Melk.no15

Kjøp ispinneformer

Våre beste ispinnetips!

Å lage ispinner er enkelt! Noen råd kan likevel være nyttig før du setter i gang.  

Her har vi samlet noen tips og triks som vi har lært mens vi har mikset og trikset på kjøkkenet! Vi håper du finner noe du synes er nyttig.

Har du et bra ispinnetips hører vi gjerne fra deg!

Iskrystaller

Ispinner som ikke lages i ismaskin blir litt mer krystalliserte i konsistensen – litt saftispreget kan man kanskje si. Og hvorfor er det slik?

I ismaskinen fryses isen langsomt mens den blir rørt i hele tiden. Så for oss som synes det er gøyere å lage ispinner på den enkle måten er det smart å la ispinnene dine stå litt på kjøkkenbenken før du serverer dem. Ikke sånn at de smelter, selvfølgelig, men får isene stå litt før dere spiser dem blir det litt mindre krystaller og ispinnene kjennes enda bedre ut i konsistensen.

10 minutter i romtemperatur – eller du kan ta dem opp og la dem stå en halvtimes tid i kjøleskapet om du har tid.

Stopp før topp

Fyll aldri ispinneformene dine helt opp – isene utvider seg når de fryser!

Rett i koppen

Hjemmelagede ispinner smelter fortere enn de du får kjøpt i butikk. Det kan være lurt å servere de fine ispinnene dine i en kopp eller et glass. Og med en serviett!

Gjør som Ole Brumm

Du kan bruke alle slags søtningsmidler i ispinnene. Sirup og honning gjør ispinnene litt glattere og mykere i konsistensen.

For mye…

Krydder kan bli sterkere når de fryses – så vær litt forsiktig før du heller i for mye! Også bitre smaker kan bli overveldende i ispinner. Vi forsøkte oss med litt for mye kanel - og de isene ble ikke gode!

Banan er konge!

Alle slags frukter og bær kan brukes i ispinner. Noen fungerer bedre enn andre – banan er selve kongen av isfrukter! Du kan enten blende banan rett inn i en yoghurt eller smoothie for en bedre konsistens – eller fryse banenbiter inn i ispinnene dine. Frossen banan smaker kjempegodt!

Her finner du alle våre isvarianter

Mer ispinneinspirasjon?

Alle oppskriftene på ispinner er utviklet av Tjodunn Dyrnes og Smaken av Oslo for Opplysningskontoret for Meieriprodukter (melk.no) 

Sjekk ut Instagramkontoen @daily_popsicles for mer ispinneinspirasjon!