Varm melk med ingefær

Rennende nese eller bare kald i hele kroppen? Denne spennende variasjonen røsker godt oppi halsen.

Vi har laget en deilig drikk der kombinasjonen av melk, sitron, ingefær og peppermynte overrasker smaksløkene. Den røsker litt i halsen og smaker virkelig godt hvis du er sår i halsen og det er vondt å svelge.

-  Ingefær setter en god og spiss smak på denne melkevarianten, og gir en følelse av å smøre halsen. Den varmer godt om du er kald i kroppen etter en tur ute, forteller matfaglig rådgiver Marianne Hayes Antonsen.

Du kan enkelt variere mengdene ingefær og peppermynteolje slik at du får den så sterk  som du foretrekker. Drikken er et spennende alternativ til andre mer tradisjonelle varianter som te, kaffe og kakao, enten du føler deg dårlig eller bare har lyst på noe varmt i koppen.

- Vi har utviklet flere varme drikker basert på melk fordi det er melk er et godt utgangspunkt for å lage spennende variasjoner på varme drikker. Melken har en forholdsvis nøytral smak som er enkel å variere med andre ingredienser, samtidig får du i deg flere næringsstoffer som kroppen din trenger, sier Marianne.

Vi anbefaler at du får i deg tre porsjoner meieriprodukter daglig, i et ellers sunt og variert kosthold. Da får du i deg det anbefalte kalsiuminntaket kroppen trenger hver dag, i tillegg til flere andre næringsstoffer kroppen trenger. Hvilke næringsstoffer som finnes i melk kan du lese mer om her

Slik lager du to porsjoner Varm melk med ingefær:

2 ½ dl lettmelk
10 g revet frisk ingefær
2 dråper peppermynteolje
1 ts revet sitronskall
1 ts vaniljesukker

Ha melk, revet ingefær, peppermynteolje, revet sitronskall og vaniljesukker i en kjele, og varm opp under omrøring til rett under kokepunktet.
Sil melken, og server. 


Del med en venn

Flere varme drikker med melk

Her får du tips og inspirasjon til flere varmende drikker laget med melk. Vi bruker melk som base fordi melk bidrar med hele seks nyttige næringsstoffer som kroppen din trenger.

Har du lyst på flere varmende drikker, sjekk ut disse oppskriftene.

Kaffiato

En varm og spicy kaffedrikk med smak av espresso, sjokolade og melk.

Varm hvit sjokolade

Hvit sjokolade og appelsin gir en rund og deilig smak av luksus.

Peppermynte-og lakrismelk

Bruk lakris som krydder i denne spennende kombinasjonen.

Eggnog med vri

En varm styrkedrikk som passer bra etter trening eller til kveldskosen.

Julegløggens fetter

Julegløggens fetter er en kopp varm glede med en eksplosjon av kjente krydder som skaper julestemning.

Oppskrift på flere varme drikker

Fant du ikke noe som fristet, eller leter du etter en oppskriften på varm sjokolade?

Hvorfor 3omDAGEN

3 om dagen gir deg styrke til en aktiv dag.

Spiser du tre porsjoner meieriprodukter daglig i et ellers sunt og variert kosthold, får du i deg det anbefalte kalsiuminntaket kroppen trenger hver dag, i tillegg til flere andre næringsstoffer som kroppen trenger.

3 om dagen kan for eksempel være et glass melk, en yoghurt og to skiver med ost.

Lær mer om 3omDAGEN