Baileys ostekake

En hjerteostekake med litt likør blir raskt en vinner i voksenselskapet!

Ostekake med Tia Maria Blåbær- og limeostekake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
100 g sjokoladekjeks (f. eks Gjende Sjokolade))
80 g digestive kjeks
70 g smør
Ostekrem:
4 stk gelatinplater
2 stk egg
140 g sukker
3 dl kvarg naturell (f.eks Kesam)
250 g mascarponeost
1 ½ dl Baileys likør
1 ½ dl kremfløte
Gelélokk:
2 dl sterk kaffe
3 stk gelatinplater

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform 20 cm i diameter.
  2. Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

    Ostekrem:

  3. Legg gelatinplatene i bløt i kaldt vann i ca. 5 minutter. I mens vispes egg og sukker til luftig eggedosis.
  4. Ta en ny bolle og rør kvarg, mascarpone og Baileys sammen til en glatt masse. Smelt den oppbløtede gelatinen i litt vann over svak varme eller i mikrobølgeovn.
  5. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen.
  6. Tilsett til slutt eggedosisen og lett pisket krem i ostemassen under omrøring.
  7. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt. Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.

    Gelélokk:

  8. Ha de oppbløtede gelatinplatene og sukker i varm kaffe og rør rundt til gelatinen har smeltet.
  9. Avkjøl kaffeblandingen før den helles forsiktig på toppen av kaken.
  10. Sett kaken tilbake i kjøleskapet inntil gelelokket har stivnet før du pynter kaken.