Blåbær- og limeostekake

Blåbær og lime gir en frisk smak på ostekaken. En litt annerledes variant.
Baileys ostekake Ostekake med bringebær og sjokolade
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
Bunn:
200 g fullkornkjeks med blåbær
70 g smør
Fyll:
6 stk gelatinplater
225 g sukker
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)
3 dl cottage cheese
3 dl crème fraîche orginal, 35 %
2 stk lime
3 dl kremfløte
500 g dypfryste blåbær
Friske blåbær til pynt

Fremgangsmåte

Bunn: 

  1. Smelt smøret. Knus kjeksen i en foodprosessor eller lignende og bland smøret i kjeksen. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform ca 24 cm i diameter.
  2. Sett springformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

    Fyll:

  3. Legg gelatinplatene i bløt i vann i ca 5 minutter.
  4. Visp sukker, vaniljekvarg, cottage cheese og crème fraîche til en jevn masse med en håndvisp.
  5. Tilsett raspet limeskall og saften av en lime i ostemassen.
  6. Smelt de bløte gelatinplatene over svak varme eller i mikrobølgeovn.
  7. Tilsett smeltet gelatin i en tynn stråle under konstant omrøring i ostemassen.
  8. Visp kremfløten til luftig krem og vend den forsiktig inn i ostemassen.
  9. Til slutt tilsettes ca 400 g halvtinte blåbær i massen og røres inn slik at det blir en marmoreffekt. Hell ostemassen i formen og fordel massen jevnt.
  10. Sett formen i kjøleskap i 3–4 timer slik at ostemassen stivner.  
  11. Varm de resterende blåbærene (ca 100 g ) med litt sukker og kjør de i en blender eller med en stavmikser til det blir en glatt saus.
  12. Pynt kaken med friske blåbær og server med blåbærsaus.