Crêpes med epler og karamellsaus

Crêpes er fransk og betyr tynn pannekake. Dette er en liten kaloribombe av en dessert, men noen ganger må man bare unne seg noe himmelsk.

Superrask iskake Ostekake med eple og ingefær
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Crêpes:
125 g hvetemel
2 stk egg
2 ½ dl helmelk
30 g smør
Eplefyll:
1 kg eple
200 g sukker
1 ts sitronskall
1 ts garam masala
1 ts malt kanel
½ ts revet muskatnøtt
Karamellsaus:
60 g smør
45 g brunt sukker
70 g lys sirup
1 dl kremfløte
2 dl lettrømme

Fremgangsmåte

Crêpes:

  1. Ha hvetemel i en bolle. Bland egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper.
  2. Smelt smøret og rør det inn.
  3. La røren svelle i ca 30 minutter, men du laget eplefyllet og karamellsausen. 

    Eplefyll:

  4. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær de i skiver.
  5. Ha eplene, litt av sukkeret og revet sitronskall i en stor tykkbunnet kjele. Kok over middels varme, under stadig omrøring, til eplene begynner å bli most, men at det fortsatt er en del biter.
  6. Tilsett krydderet og sukker etter smak.

    Karamellsaus:

  7. Ha alle ingrediensene til karamellsausen i en kjele og la det få et oppkok under stadig omrøring. La det småkoke i ca 1 minutt under omrøring. Trekk kjelen til side.

    Steking av crêpes:

  8. Bruk en liten teflonpanne. Ha i litt smør og smelt det på middels varme. Ha litt røre i pannen. Snu crêpesen når den har stivnet på overflaten og tek den på den andre siden. 
  9. Legg pannekakene på et stort fat etterhvert som du steker og fordel litt av det varme eplefyllet oppå hver pannekake, slik at det blir en høy stabel av pannekaker med eplefyll i mellom. Oppå den siste pannekaken legges det 2 dl lettrømme og det hele toppes med karamellsausen.