Isostekake med mangosaus

En eksotisk kake som du kan imponere familie og venner med.
Iskrem med stikkelsbær Frøken Torps valnøttkake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
Kakebunn:
100 g mandler
100 g sukker
1 stk egg
Ostekrem:
6 stk gelatinplater
250 g kremost naturell
1 stk sitron
3 ½ dl yoghurt med melon/pasjonsfrukt
2 stk egg
150 g sukker
3 dl kremfløte
kokende vann
Mangosaus:
3 stk mango

Fremgangsmåte

Kakebunn: 

  1. Sett stekeovnen på 160 °C.
  2. Mal mandlene i en foodprosessor og bland i sukker og egg.
  3. Hell massen i en smurt eller bakepapirkledd springform (rund kakeform, 24 cm i diameter ) og stek kaken i ovnen i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.

    Ostekrem: 

  4. La gelatinplatene ligge i kaldt vann ca. 5 minutter.
  5. Finriv skallet av sitronen og press ut saften. 
  6. Rør sammen ost, sitronsaft og skall og yoghurt.
  7. Visp eggedosis av egg og sukker. Bland eggedosisen i osteblandingen.
  8. Visp fløten til luftig krem.
  9. Klem vannet ut av gelatinen og smelte den i 2 ss kokende vann. Avkjøl litt.
  10. Rør gelatinoppløsningen inn i ostekremen og bland til slutt forsiktig i den vispede kremfløten.
  11. Hell ostekremen over den avkjølte bunnen og frys kaken i 3-4 timer. Ta kaken ut av frysen ca 20 min før servering.

    Mangosaus:

  12. Skrell mangoene og fjern steinene. Skjær litt av de i skiver og pynt iskaken.
  13. Den resterende mangoen kjøres i en hurtigmikser til en saus.