Limekarameller

Det syrlige bitre i det søte gjør denne karamellen uimotståelig. 

Prinsessemuffins Superrask iskake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
100 g smør
2 dl kremfløte
3 dl sukker
1 dl lys sirup
1 ts vaniljesukker
2 stk skall av lime

Fremgangsmåte

  1. Smelt smøret i en tykkbunnet, vid kasserolle.
  2. Tilsett fløte, sukker, sirup og vaniljesukker.
  3. Kok massen uten lokk og rør kun av og til. La massen koke i 15-30 minutter, avhengig av størrelsen på kasserollen.
    Kokkens tips

    For å vite om karamellen er ferdig kokt, kan du ta kuletesten. Hell noen dråper av røren i iskaldt vann og rull til en seig og ganske fast kule. Når dette går fint er massen ferdigkokt. Det tar ca 15 minutter i en vid kasserolle eller ca 30 minutter i en smalere kasserolle.

  4. Rør inn det revne limeskallet.
  5. Hell røren på et bakepapir eller oljet bakebrett.
  6. Avkjøl litt før du skjærer eller klipper i biter. Oppbevares kaldt.