Ostekake med bringebær og sjokolade

En enkel ostekake uten steking. Bringebær og sjokolade er er herlig blanding.
Blåbær- og limeostekake New York ostekake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

8
Kjeksbunn:
100 g digestive kjeks
40 g smør
Ostemasse:
100 g melkesjokolade
300 g kremost naturell
2 dl kremfløte
75 g sukker
150 g bringebær
smeltet sjokolade og friske bringebær til pynt

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:

  1. Smelt smøret, knus kjeksen og bland det sammen. 
  2. Blandingen trykkes jevnt ned i 6–8 porsjonsskåler eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform.
  3. Sett skålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

    Ostemasse: 

  4. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikrobølgeovn (pass på at det ikke blir for varmt, rør underveis).
  5. Rør sammen kremost, kremfløte og sukker i en bolle til massen blir glatt og jevn.
  6. Tilsett bringebær.
  7. Til slutt tilsettes den smeltede sjokoladen i en tynn stråle under omrøring.
  8. Fordel ostemassen i porsjonsskålene eller en liten springform. Settes til avkjøling i kjøleskapet slik at ostemassen stivner. Ca 2 timer. Springformen vil trenge litt lengre nedkjølingstid.
  9. Pynt med smeltet sjokolade og noen friske bringebær før servering.