Ostekake med jordbær

Fråts i friske jordbær! Server ostekake med jordbær hele året.
Ostekake med hvit sjokolade Ostekake med kirsebær
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
Kjeksbunn:
180 g havrekjeks med sjokoladeglasur
50 g smør
Ostemasse:
600 g kremost naturell
150 g crème fraîche orginal, 35 %
160 g sukker
160 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
2 stk egg
150 g jordbær
500 g jordbær (til pynt)

Fremgangsmåte

Kjeksbunn: 

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Smelt smøret, knus kjeksen og bland det godt samen.
  3. Trykk blandingen jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt springform (20 cm i diameter).
  4. Sett bunnen i ovnen og stek den i ca 7 minutter. Avkjøl. OBS! Ikke skru av ovnen. 

    Ostemasse: 

  5. Visp sammen kremost, crème fraîche, sukker, hvetemel, vaniljesukker og egg med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt.
  6. Hell massen i springformen og legg oppskjæret jordbær på toppen.
  7. Stek kaken midt i ovnen i 40 minutter.Kaken er ferdig stekt når den er stiv i kanten, men fortsatt litt dissende i sentrum.
  8. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca ½ time før den tas ut og settes til avkjøling.
  9. Pynt med friske jordbær på toppen av kaken.