Ostekake med kirsebær

Kirsebær har en syrlig smak og egner seg ypperlig i ostekake med kremost og kvarg.
Ostekake med jordbær Ostekake med kremet geitost
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
Kjeksbunn:
150 g shortbread kjeks
40 g smør
Ostemasse:
600 g kremost naturell
1 ts vaniljesukker
150 g sukker
150 g kvarg naturell (f.eks Kesam)
2 ss potetmel
2 stk egg
1 pk kirsebærkompott
glaserte kirsebær til pynt

Fremgangsmåte

Kjeksbunn: 

  1. Smelt smøret, knus kjeksen og bland det sammen. 
  2. Blandingen trykkes jevnt ned i bunnen av en bakepapirkledd eller smurt brødform (ca 1,5 liter).
  3. Sett brødformen i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet.

    Ostemasse: 

  4. Sett stekeovnen på 160 °C.
  5. Visp sammen kremost, kvarg, vaniljesukker og sukker med en håndvisp eller foodprosessor på lav hastighet til en luftig og jevn masse.
  6. Visp sammen sammen potetmel og egg og tilsett dette i ostemassen. Rør det hele sammen til en jevn masse.
  7. Hell ostemassen i springformen og hell halvparten av kompotten på toppen.
  8. Bruk en kniv og skjær forsiktig gjennom massen flere ganger, slik at største delen av kompotten renner ned i ostemassen og blander seg litt.
  9. Sett kaken inn i ovnen og stek den i 1 time. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen i ca ½ time med døren på gløtt før den tas ut, avkjøles og settes kaldt.
  10. Pynt med glaserte kirsebær og resten av kompotten.