Ostekake med kremet geitost

En lekker og velsmakende dessert eller til kakebordet.

Ostekake med kirsebær Bløtkake med sviskefyll og tilbehør
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
Kjeksbunn:
150 g shortbread kjeks
40 g smør
Ostemasse:
200 g kremost naturell
250 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
150 g kvarg naturell (f.eks Kesam)
200 g mascarponeost
75 g sukker
1 ts vaniljesukker
3 stk egg
50 g sukker
friske bær til pynt

Fremgangsmåte

Kjeksbunn:

  1. Smelt smøret, knus kjeksen og bland det sammen. 
  2. Blandingen trykkes jevnt ned i 12 porsjonsformer (stive muffinsformer eller ildfaste porsjonsformer) eller bunnen av en bakepapirkledd liten springform.
  3. Sett porsjonsskålene til avkjøling i kjøleskapet, slik at bunnen setter seg mens du lager fyllet, ca 30 min. 
  4. Sett stekeovnen på 180 °C. 
  5. Sett porsjonsformene inn i stekeovn og stek dem i ca 7 minutter. Ta ut formene og senk temperaturen til 150 °C.

    Ostemasse: 

  6. Visp sammen kremost, geiteost, kvarg, mascarponeost, sukker, og vaniljesukker med en håndvisp på lav hastighet til ostemassen blir luftig og glatt.
  7. Visp egg og sukker til luftig eggedosis og rør dette inn i ostemassen.
  8. Hell massen i porsjonsformene (fyll til ca 1 cm nedfor kanten) og sett de inn i ovnen.
  9. Stek kakene i 25–30 minutter ved 150 °C. Slå av ovnen og la kaken bli stående i ovnen med døren på gløtt i ca 20 minutter før de tas ut og settes til avkjøling.
  10. Pynt med friske bær før servering.