Sjokoladefondant med kirsebær

Sjokoladefondant er en himmelsk munnfull med varm flytende sjokolade og er en perfekt avslutning på et herlig måltid. Steker du sjokoladefondanten i høye stettglass ser det flott ut ved servering.

Ostekake med sjokolade Minipavlova
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Bær:
2 dl kirsebær frosne eller hermetiske
1 dl søt likør f eks kirsch
Fondant:
85 g smør
100 g mørk sjokolade, 70% kakao
2 stk egg
1 stk eggeplomme
50 g sukker
50 g hvetemel
4 ss crème fraîche orginal, 35 %

Fremgangsmåte

Bær:

  1. Ha bær og likøren i en kasserolle og gi det et raskt oppkok. Trekkes kasserollen av varmen, men la bærene ligge i likøren å trekke i noen timer før servering.

    Fondant:

  2. Smelt smør og sjokolade i mikro eller over vannbad og avkjøl det.
    Kokkens tips

    Vannbad: Bollen plasseres oppå en kjele med kokende vann. Bollen må tåle varme. NB! Pass på at bollen er større en kjelen, slik at den ikke berører vannet. Innholdet i bollen smelter av dampen fra det kokende vannet.

  3. Pisk egg, eggeplomme og sukker til eggedosis.
  4. Tilsett sjokoladeblandingen og siktet hvetemel under forsiktig omrøring.
  5. Sjokolademassen helles over i 4 små glass som tåler høy varme eller amerikanske muffinsformer.
  6. Stekes ved 180 ºC i ca. 13 – 15 minutter, til sjokolademassen er stivnet på sidene, men flytende inni.
  7. Server fondanten varm med marinerte kirsebær og crème fraîche. Husk! Her er det gjestene som skal vente på desserten.
    Kokkens tips

    Sjokoladefondanten kan gjøres i stand dagen i forveien eller noen timer før. Dekk til glassene med plastfilm og la de stå kaldt. Sett glassene i romtemperatur i ca. en halv time før de settes inn i stekeovnen.