Vannbakkelskrans

En fristende krans, med krem og bær. Vannbakkels kan man fylle med mye snadder. Her er det laget en krans, som er pyntet til fest.

Omelette norvègienne Charlotte Russe
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
Krans:
125 g smør
2 ½ dl vann
2 ½ dl hvetemel
4 stk egg
Fyll:
4 ss melis
2 stk eggeplomme
4 dl kremfløte
1 glass /boks mascarponeost
Frukt og bær til pynt

Fremgangsmåte

Krans: 

  1. Sett stekeovnen på 200 °C.
  2. Kok opp melk, sukker og smør.
  3. Tilsett melet og rør til deigen slipper kjelebunnen.
  4. Avkjøl litt og rør i ett egg om gangen. Bruk gjerne en håndvisper. 
  5. Deigen skal være så tykk at den holder fasongen når den settes på platen med skje, eller sprøytes med sprøytepose. Tilsett mer mel om nødvendig. 
  6. Dekk stekeplaten med bakepapir og sprøyt deigen til en rund krans. Stek vannbakkelsene i ca. 20 - 25 minutter. Vær forsiktig med å åpne ovnsdøren under stekingen og la gjerne den ferdigstekte kransen stå litt ekstra i ovnen med døren åpen. Avkjøl kakene på rist.

    Fyll: 

  7. Pisk eggeplommer og melis til eggedosis. 
  8. Visp kremfløten til luftig krem
  9. Bland sammen fløtekrem, eggedosis og ost til en luftig krem. 
  10. Del kransen i to og fyll den. Dryss melis på toppen.
  11. Del opp frukt og bær, og ha dette i midten av kransen.