Jordbærkrem

En lekker og smakfull sommerdessert som passer til alle anledninger.
Hvit sjokolademousse med solbærsaus Fromasj av kvarg
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

12
50 g mandler
1 kg jordbær
5 stk gelatinplater
2 stk egg
6 ss sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl kremfløte
2 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)

Fremgangsmåte

  1. Grovhakk mandlene og del halvparten av jordbærene i små biter, resten skal benyttes til pyntingen.
  2. Bløt gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  3. Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis.
  4. Ta de bløtlagte gelatinplatene ut av vannet. Klem vannet godt ut og smelt gelatinen i et par ss kokende vann.
  5. Visp kremfløte til luftig krem.
  6. Bland eggedosis, krem og kvarg, og rør inn smeltet gelatin under konstant omrøring. Vend de delte jordbærene inn i kremen og hell den over i en form som rommer ca 1 l.
  7. Sett kremen kaldt og la den stivne i minimum 4 timer.
  8. Hvelv jordbærkremen over på et serveringsfat og pynt med resten av jordbærene før servering.