Multesuppe med tjukkmjølkspudding

En dessert med smaker fra Midt Norge. Oppskrift av Mikael Forselius ved Røros Hotell.

Yoghurtfromasj med jordbær Fløterand med kvedesorbet
vanskelig
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Tjukkmjølkspudding:
65 g sukker
3 dl kremfløte
1 stk vaniljestang
2 dl tjukkmjølk
2 stk gelatinplater
Multesuppe:
100 g sukker
1 dl vann
½ dl hvitvin (evnt. syrlig eplejuice)
2 stk hel nellik
1 stk hel kanel
1 stk stjerneanis
200 g multer (friske eller frossne)
Krutonger:
80 g søtt krydder brød evnt. gulrotkake/formkake
40 g smør

Fremgangsmåte

Tjukkmjølkspudding:

  1. Ha sukker i en kjele og tilsett fløte og vaniljestang. Kok inn i ca 20 minutter til det gjenstår ca 1/2 av væsken. 
  2. I mellomtiden legger du gelatinplatene i bløt i ca 5 minutter. Klem ut vannet fra gelatinplatene og smelt de i den innkokte fløten.
  3. Avkjøl fløten og pisk inn tjukkmjølken.
  4. Smør 4 engangsformer eller muffinsformer med et tynt lag olje og hell blandingen i formene. Sett kjølig til puddingene stivnet. Ca 2 timer.

    Multesuppe: 

  5. Smelt sukkeret i en kjele til det er gyllent.
  6. Ha i vann, hvitvin, stjerneanis, kanel og nellik og kok opp.
  7. Tilsett multer og kok sammen i ca 5 minutter.
  8. Sil av kraften og sett multene til side.
  9. Kok ned kraften til passe konsistens.
  10. Ta ut krydderne og press multene gjennom en sil. Rør multekjøttet inn i kraften.

    Krutonger: 

  11. Brun smør i en panne og stek brødterningene gylne. Legg dem på kjøkkenpapir for å renne av seg.
  12. Anrett pudding i en dyp tallerken, hell suppe rundt og legg på brødkrutonger.