Epletrifle

En nydelig og enkel søndagsdessert. Den kan lages i en stor bolle eller i porsjonsskåler.
Karamelliserte plommer i eggestand Rabarbrakompott med krem
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
Eggekrem:
2 ½ dl helmelk
1 stk vaniljestang
2 stk eggeplomme
60 g sukker
20 g maisstivelse (maizena)
1 dl kremfløte
Eplemos:
1 kg eple
200 g sukker
1 ts revet sitronskall
1 ts garam masala
1 ts malt kanel
½ ts malt muskat
8 stk fingerkjeks
1 dl kremfløte
1 ss melis

Fremgangsmåte

Eggekrem: 

  1. Hell melken i en liten kjele og tilsett en splittet vaniljestang. Varm opp til kokepunktet.
  2. Pisk eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle.
  3. Hell den varme melken oppi eggeblandingen litt etter litt samtidig som du rører godt.
  4. Hell deretter eggeblandingen tilbake i kjelen og la det koke opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 1 minutt under konstant omrøring.
  5. Hell eggeblandingen over i en bolle og dekk den med plastfilm. Sett den i kjøleskapet til den er kald.
  6. Pisk kremfløten og rør den inn i den kalde eggeblandingen.

    Eplemos:

  7. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver.
  8. Ha eplene, litt av sukkeret og revet sitronskall i en stor, tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme under stadig omrøring til de begynner å bli most, men det er fortsatt en del biter.
  9. Tilsett krydderet og sukker etter smak.
  10. Dekk bunnen av en dessertskål med fingerkjeks og hell den varme eplemosen over. Sett skålen i kjøleskapet til blandingen er kald. 
  11. Hell eggekremen over eplemosen.
  12. Hvis du ønsker kan du pynt med pisket krem, tilsatt melis og ha litt kanel på toppen.