Fiken, aprikos og nøtter til osten

Fikenchutney, aprikoskompott og nøtteblanding er det perfektefølget til god ost.

Sitrusfrukt i lake med ostekrem Marengs med sitronkrem
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
Fikenchutny:
200 g tørkede fiken
2 dl vann
½ stk sitron (saften)
50 g valnøttkjerner grovt hakket
2 g madeira dessertvin (kan sløyfes)
Aprikoskompott:
200 g tørket aprikos
100 g rosiner
2 dl vann
2 ss sukker
1 stk vaniljestang delt i to på langs
Nøtteblanding:
1 l vann
50 g salt
50 g mandler
50 g valnøttkjerner
50 g hasselnøtter
50 g cashewnøtter

Fremgangsmåte

Fikenkompott

  1. Del fiknene i små biter og bland dem med sitronsaft og vann i en kjele.
  2. Kok uten lokk på svak varme i 10 minutter, før du avkjøler litt og blander inn madeira og valnøtter. 
    Kokkens tips

    Fikenkompott passer godt til blåmuggoster, chevre og andre skarpe oster.

Aprikosekompott

  1. Del aprikosene i biter, bland med rosiner, sukker og vaniljestang.
  2. Hell på vann og kok til kompotten får en tykk konsistens.

Nøtteblanding

  1. Bland vann og salt i en bolle.
  2. Legg nøttene i saltvannsblandingen og la dem ligge i ca 1 time.
  3. Hell av vannet og legg nøttene på et stekebrett.
  4. Rist nøttene i stekeovn ved 120 °C i 30 minutter.
    Kokkens tips

    Nøtteblanding kan serveres sammen med fikenchutny til ost.