Marengs med sitronkrem

 Litt søtt, litt surt, litt frukt og litt ost. Prøv en litt annerledes dessertvariant -  den vil garantert falle i smak.

Fiken, aprikos og nøtter til osten Jordbærcarpaccio
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
Marengs:
3 stk eggehvite
1 ts hvitvinseddik
2 dl sukker
1 ts maisstivelse (maizena)
1 ts vaniljesukker
Fyll:
2 beger kremost naturell
3 ss melis
1 stk sitron saft og skall
3 stk nektarin
3 ss honning flytende

Fremgangsmåte

Marengs:

  1. Sett stekeovnen på 250 °C.
  2. Visp eggehvitene til hardt skum i en helt ren bolle. Ha i eddiken mens du visper.
  3. Bland sukker, maisenna og vaniljesukker og tilsett det litt etter litt i eggehvitene, mens du fortsatt visper.
  4. Når massen er blank og smidig har du den på bakepapiret og former den til 6 runde sirkler med en diameter på 10 cm. Lag en fordypning i hver sirkel med baksiden av en spiseskje.
  5. Sett platen nederst i ovnen og senk varmen fra 250 °C til 100 °C. Stek bunnene i 50- 60 minutter. Marengsen skal være sprø på yttersiden og myk inni når den er ferdig.
  6. La den avkjøles på en rist.

    Fyll:

  7. Rør sammen kremost, melis og finrevet sitronskall og -saft.
  8. Del nektarinene i to og fjern steinen. Grill nektarinene på grillen til de er gjennomvarme, ca 10 minutter.
    Kokkens tips

    Alternativt kan de stekes på høy temperatur i stekeovn eller i en grillpanne.

  9. Anrett sitronkremen i gropen på marengsbunnen og legg på grillet nektarin. Hell over litt flytende honning før servering.