Rabarbrasyltetøy

Rabarbrasyltetøy smaker nydelig på brødskiven sammen med gulost eller som topping på fløteisen eller sammen med en deilig fløtekrem.
Rabarbra og jordbærkompott Iskake med multer
enkel
En smak av forsommer
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 kg rabarbra
500 g sukker
1 dl vann
2 stk stjerneanis

Fremgangsmåte

  1. Vask og rens rabarbraen. Kutt den i biter på ca 2 cm.
  2. Legg rabarbraen i en kjele og hell på vann slik at bunnen dekkes. Tilsett sukker etter smak, ca 500 g sukker per kg rabarbra. 
  3. Kok syltetøyet under omrøring til det har fått en ønsket konsistens. Tilsett gjerne noen stjerneanis under kokingen, dette gir syltetøyet en spennende smak.
    Kokkens tips

    Jo lengre det koker, jo tykkere, mørkere og spissere smak blir det på syltetøyet. Prøv deg frem så du får den smaken du liker.