Arme riddere for den voksne garde

Arme riddere med en voksen vri. Her finner du spesielt smaker fra østlandet. Oppskrift av Charlotte Mohn.

Snøfriskparfait med bringebærsaus Hjemmelaget vaniljeis
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Kirsebærsorbet:
500 g kirsebær uten sten
125 g sukker
100 g glukose
1 dl vann
Kirsebærsaus:
3 ss akevitt
3 ss honning
150 g kirsebær uten sten
Arme riddere:
4 skive loff
1 ss smør
2 dl kremfløte
2 dl helmelk
2 stk egg
100 g Camenås eller camembert

Fremgangsmåte

Kirsebærsorbet:

  1. Kok opp bær, vann og sukker, tilsett glukosen.
  2. Kjør bærene til en puré og sil massen. Avkjøl litt og bland det hele. Kjør massen stiv i en sorbetmaskin eller frys den inn til en blokk og kjør den deretter myk i en foodprosessor like før servering.

    Kirsebærsaus: 

  3. Kok opp honning og akevitt. Ha i kirsebærene og varm dem gjennom. Ta ut bærene og kok inn saften så den tykner litt.

    Arme riddere med ost: 

  4. Sett stekeovnen på 180 °C.
  5. Skjær av skorpen på brødskivene og del hver skive i trekanter.
  6. Bland sammen melk, fløte, egg og honning.
  7. Dypp skivene i røren og stek dem gylne i litt smør.
  8. Skjær osten i skiver og legg dem på brødet. Stek skivene i ca. 2 minutter i ovnen, slik at osten så vidt begynner å smelte.
  9. Før servering, legg de arme ridderne på tallerken og drypp kirsebærsaus oppå. Legg en kule sorbet ved siden av.