Brasiliansk kaffeis

En nydelig is for de voksne ganer. 

Yoghurtsorbet Yoghurt- og honningsorbet
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
3 dl iskaffe , av typen cappuccino eller espresso
1 ts pulverkaffe
1 dl kremfløte
3 dl rosiner
1 dl rom
¼ plate kokesjokolade , i biter
1 l fettfattig sjokoladeis

Fremgangsmåte

  1. La rosinene ligge i rom i ett døgn. 
  2. Legg iskaffen i fryseboksen til den er stiv.
  3. Kjør så den fryste kaffeisen i foodprosessor sammen med kaffepulver.
  4. Tilsett fløten mens maskinen går og iskaffen blir som sorbet.
  5. Frys kaffeblandingen igjen og rør et par ganger under innfrysingen.
  6. Bland romrosin og sjokolade med den ferdige sjokoladeisen.
  7. Rør opp iskaffen og bland inn romisen forsiktig. Blandingen behøver bare så vidt bli "marmorert". Frys.
  8. Lag kuler som oppbevares i fryseboksen, eller fyll i form eller bolle.