Enkel iskake med mandelbunn

Iskake er perfekt på en varm sommerdag eller når du skal ha gjester. Lag bunnen ferdig og legg på is og pynt like før servering.

Rabarbraiskake Jordbærsorbet
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

8
Mandelbunn:
75 g mandler
2 stk eggehvite
75 g melis
2 l vaniljeis eller annen is etter ønske

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 160 °C
  2. Mal mandlene.
  3. Visp eggehvitene halvstive før du tilsetter melis gradvis under videre visping til det blir en glatt og stiv marengs.
  4. Vend marengsen inn i de malte mandlene.
  5. Kle en brødform (1,5-2 liter) med bakepapir og hell mandelmassen i formen. Fordel massen jevnt og stek den i 20 minutter. Avkjøl bunnen.
  6. Legg bunnen på et kakefat.
  7. Velv isen på en skjærefjør og del den i to. Del den så i skiver på ca 1 – 1,5 cm og legg skivene på mandelbunnen.
    Kokkens tips

    Hvis du har lyst kan du også lage isen selv, oppskrift finner du her

  8. Pynt etter ønske. F. eks sjokoladesaus, karamellsaus, sjokolade eller tutti frutti.