Sjokoladeis med kanel

Sjokolade og kanel er en herlig smakskombinasjon - prøv det!
Is med rom og rosin Yoghurtis med ananas og kokos
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
2 dl helmelk
3 dl kremfløte
1 ts vaniljesukker
1 stk hel kanel
50 g sukker
200 g kokesjokolade (50% kakao)
4 stk eggeplomme
70 g sukker

Fremgangsmåte

  1. Ha helmelk, kremfløte, sukker, vaniljesukker og kanelstang i en kjele. La det hele få et oppkok under omrøring og trekk kjelen fra varmen.
  2. Brekk opp sjokoladen i mindre biter og smelt den under omrøring i den varme melkeblandingen.
  3. Visp eggeplommer og sukker til luftig eggedosis. Bruk gjerne en håndmikser eller kjøkkenmaskin.
  4. Ta kanelstangen ut av melkeblandingen og hell melkeblandingen forsiktig i eggedosisen under visping.
  5. Hell blandingen tilbake i kjelen. Rør over svak varme til sjokoladekremen begynner å tykne. Kremen må ikke koke, da sprekker den.
  6. Sett kjelen i litt kaldt vann og rør til sjokoladekremen er avkjølt.
  7. Hell sjokoladekremen over i en bolle (helst av metall, da kulden transporteres raskest) og dekk overflaten med plast.
  8. Sett bollen i fryseren i ca 2 timer til den er begynt å fryse inn. Ta den ut av fryseren og pisk den godt opp med en håndmikser/kjøkkenmaskin. Gjenta dette minst to ganger før isen fryses endelig. Dekk overflaten med plast for å forhindre at det dannes iskrystaller på overflaten.
    Kokkens tips

    Tips: Er du så heldig å ha en iskremmaskin, er det bare å helle den avkjølte sjokoladekremen i ismaskinen, følg bruksanvisningen til maskinen og kjør isen til den har fått konsistens som tykk softis. Ha den over i en form/isboks og frys den.