Skogsbærparfait

Parfait er en type fløteis som lages av stivpisket fløte, eggeplommer og sukkerlake. Konsistensen blir luftig og lekker.

Jordbærsorbet Kulfi med kardemomme og nøtter
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
½ dl vann
100 g sukker
300 g dypfryste skogsbær
5 stk eggeplomme
100 g sukker
5 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Kok opp vann og sukker og la det stå og småkoke i noen minutter til sukkerlaken har kokt litt inn.
  2. Hell laken i en hurtigmikser eller foodprosessor og tilsett halvtinte skogsbær. Kjør til det har blitt en jevn og glatt masse.
  3. Visp eggeplommer og sukker til en luftig eggedosis.
  4. Kremfløte vispes luftig, men ikke helt stiv i en annen bolle og vendes forsiktig inn i eggedosisen.
  5. Til slutt røres bærene inn i blandingen.
  6. Ha parfaitblandingen over i porsjonsformer (f.eks store muffinsformer) eller en stor form som rommer hele parfaitblandingen. Dekk med plast og frys isen i noen timer til den er dypfryst. Obs! Fordi kremfløten er vispet til krem skal ikke denne røres i slik iskrem skal ved innfrysing.
  7. Sett parfaiten i kjøleskap i noen minutter (fra 10–20 minutter alt etter størrelsen) før servering, slik at den få den rette smak og konsistens.