Tiramisu - Italias nasjonaldessert

Denne kaken er en av verdens mest kjente desserter. Kanskje ikke uten grunn?
Kremmunnfuller
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Fingerkjeks:
375 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
2 stk eggehvite
50 g sukker
2 stk eggeplomme
45 g potetmel
30 g hvetemel
Ostekrem:
6 stk eggeplomme
100 g melis
1 ts vaniljesukker
375 g kremost naturell av geitemelk (f.eks. Snøfrisk)
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
3 ss kaffe
3 ss portvin eller likør
1 ss kakaopulver
1 ss melis

Fremgangsmåte

Fingerkjeks: 

  1. Sett stekeovnen på  200 °C. 
  2. Pisk eggehvitene og halvparten av sukkeret til stivt skum.
  3. Pisk eggedosis av eggeplommene og resten av sukkeret.
  4. Bland eggedosis og eggehviter. Sikt i mel og bland forsiktig.
  5. Dekk stekeplaten med bakepapir, sprøyt massen i ca 1 cm lange striper.
  6. Stek kjeksene i ca 5 minutter.

    Ostekrem: 

  7. Pisk eggeplommer, melis og vaniljesukker til eggedosis.
  8. Visp ost og crème fraîche til en jevn krem, og bland den med eggedosisen.
  9. Rør sammen kaffe og vin (evt likør).
  10. Bland kakaopulver og melis i en sikt.
  11. Kle en brødform innvendig med plastfolie. Dekk bunnen med kjeks.
  12. Dynk kjeksene med kaffeblandingen. Legg et lag ostekrem over. Sikt litt av kakaoblandingen over ostekremen, legg deretter over et nytt lag kjeks dynket med kaffeblanding, og tilslutt resten av ostekremen. Sikt resten av kakaoblandingen på toppen.
  13. La desserten stå kaldt til den skal serveres, gjerne en times tid i fryseren.
  14. Løft desserten ut av formen ved hjelp av plastfolien, og anrett den på fat eller del den i porsjonsstykker.