Amerikanske pannekaker med sirup

Prøv deg på amerikanske pannekaker. De er tykke, smakfulle og garantert en fulltreffer.
Amerikanske pannekaker Crêpes suzette
enkel
Tykke og smakfulle
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 14 stk
5 dl hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
1 ½ ts bakepulver
5 dl lettmelk
2 stk egg
4 ss smør
2 dl mapel sirup
50 g smør

Fremgangsmåte

  1. Bland de tørre ingrediensene i en bolle. Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Rør til røren er glatt. Tilsett til slutt avkjølt smeltet smør.
  2. Varm litt smør i en stekepanne. Tilsett 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter. Når røren begynner å stivne snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på å ikke ha for sterk varme på platen slik at pannekakene blir svidd utenpå og rå inni.
  3. Hvis du ønsker å servere varme pannekaker er det smart å ha dem i en ildfast form i stekeovnen på 100 °C etter hvert som de blir ferdige.
  4. Server pannekakene med lønnesirup og smør eller en kule vaniljeis.
Ernæringsrådgiverens tips

For en litt friskere og mer næringsrik variant kan du også servere pannekakene med cottage cheese og banan eller bær og kvarg.