Citrus-Panna cotta

Panna cotta er en italiensk dessert. Denne er laget med et syrlig hint av sitrus, nam!
Creme catalan
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
7 stk gelatinplater
1 stk sitron , skall og saft
3 dl helmelk
2 dl crème fraîche orginal, 35 %
4 ss melis
3 dl friskpresset appelsinsaft
2 stk rosa grapefrukt
2 stk lime
2 stk appelsin

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 5 minutter.
  2. Finrasp skallet av sitronen og press ut saften.
  3. Visp sammen helmelk, crème fraîche og melis til en jevn blanding.
  4. Hell av vannet fra gelatinplatene og smelt dem i 1 dl av appelsinsaften. Avkjøl. 
  5. Hell saft og skall av sitronen og resten av appelsinsaften i melkeblandingen under omrøring.
  6. Rør til slutt inn den avkjølte, smeltede gelatinen under konstant omrøring.
  7. Hell blandingen over i kuvertformer og la de stå kjølig i noen timer til panna cottaen har stivnet.
  8. Server med filetbåter av rosa grapefrukt, lime og appelsin.