Crème brûlée

En ordentlig dessertklassiker som er en lett og perfekt avslutning på en større middag. Denne deilige vaniljedesserten kan enkelt lages dagen før, men husk at selve karamelliseringen av sukkeret ("topplokket") bør ikke skje før rett før servering.

Brunostvafler Prinsessens Panna cotta
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

10
2 dl helmelk
4 dl kremfløte
4 ss sukker
1 stk vaniljestang
5 stk egg
10 ts sukker

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, fløte, sukker og vaniljestang delt på langs.
    Kokkens tips

    I stede for vaniljestang kan du bruke vaniljesukker. 1 stang = 1 ts vaniljesukker. 

     

  2. Avkjøl blandingen litt og rør inn lett sammenvispede egg. Sil blandingen.
  3. Sett 10 små ildfaste porsjonsformer i langpannen og hell i kremblandingen. Hell så mye kokende vann i langpannen at det står halvveis opp på formene. La formene stå i ovnen til desserten er stivnet (på 125 °C i ca. 40 minutter).

    Gratinering / karamellisering:

  4. Dryss 1 ts sukker på hver porsjon og la dem stå under grillen til sukkeret er karamellisert (ca. 3 minutter).
  5. Servér desserten lunken med litt frukt eller bær til.