Hvit sjokoladekrem og bringebær

Ikke bare ser det lekkert ut med porsjonsdesserter. Det er også lurt å lage når du skal ha mange gjester på besøk. Denne desserten kan enkelt tilberedes i god tid før selskapet og gjør seg godt på et feststemt bord.

Gresk dessert Creme catalan
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
2 stk gelatinplater
2 dl kremfløte
5 dl helmelk
300 g hvit sjokolade
4 stk eggeplomme
100 g frosne bringebær

Fremgangsmåte

  1. Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter.
  2. Ha melk, fløte, eggeplommer og sjokolade i biter i en kjele. Varm opp under stadig omrøring. 
  3. Klem vannet av gelatinplatene og rør de inn i den varme sjokoladeblandingen. Rør til blandingen begynner å tykne og er like oppunder kokepunktet.
  4. Fordel bringebærene i 6 små glass og hell sjokoladeblandingen over.
  5. La glassene stå natten over i kjøleskap eller til blandingen har satt seg.
  6. Pynt gjerne med noen friske bringebær og bladgrønt på toppe før servering.