Pannekaker med epler

Dette er en himmelsk dessert. Munnen løper i vann bare man hører kombinasjonen epler, lønnesirup, pekannøtter og krem.
Crêpes suzette Panna cotta
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

5
Røre:
125 g hvetemel
2 stk egg
2 ½ dl helmelk
30 g smeltet smør
Smør til steking
Eplefyll:
4 stk grønt eple
40 g smør
2 dl mapel sirup
100 g pecannøtter
3 dl kvarg med vanilje (f.eks Kesam med vanilje)

Fremgangsmåte

Røre:

  1. Ha hvetemel i en bolle.
  2. Bland egg og melk og visp det gradvis inn i melet til røren er glatt og uten klumper.
  3. Smelt smøret og bland det i.
  4. Dekk til røren og la den stå i ca 30 min. Mens røren sveller lages eplefyllet.

    Eplefyll:

  5. Skrell eplene, fjern kjernehuset og skjær eplene i skiver.
  6. Tilsett eplene, smøret og lønnesirup i en stor tykkbunnet kjele. Kok dem over middels varme under stadig omrøring til eplene begynner å bli møre.
  7. Tilsett finhakkende pekannøtter. Slå av varmen.
  8. Varm en liten teflonpanne over middels varme og smelt litt smør. Ha litt røre i pannen. Snu pannekaken med en stekespade når den har stivnet på overflaten. Smør pannen om nødvendig.
  9. Legg pannekakene i en ildfast form etter hvert som du steker, og hold dem varme i stekeovnen på 100 °C. Fordel litt av det varme eplefyllet inni hver pannekake ved servering.
  10. Server gjerne pannekakene med vaniljekvarg eller pisket kremføte.