Byggrynskrem

Byggrynskrem er en gammel tradisjonsrett her i Norge. Prøv denne nydelige og smakfulle varianten som har gått litt i glemmeboka til fordel for riskremen.

Mandelkjernepudding Byggrynspudding
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
80 g byggryn
3 dl lettmelk
3 dl helmelk
40 g sukker
1 ts vaniljesukker
1 krm salt
2 dl kremfløte
Tilbehør: appelsin, rødsaus eller moste bær

Fremgangsmåte

  1. Legg grynene i bløt i vann kvelden i forveien eller i minimum 8 timer.
  2. Sett stekeovnen på 160 °C. 
  3. Hell gryn og bløtevann i en kasserolle/gryte som tåler å stå i stekeovnen.
  4. Kok opp grynene i bløtevannet og la de stå og småkoke ca. 15 minutter.
  5. Hvis vannet ikke er kokt helt inn, siles det fra med et dørslag.
  6. Grynene kokes opp med melk, sukker, vaniljesukker og salt under omrøring.
  7. Når melken koker settes kasserollen/gryten inn i den varme stekeovn. Her skal grynene stå å småkoke i melken i ca 1 til 1 1/2 time, til du har fått en byggrynsgrøt.  Avkjøl grøten.
  8. Visp kremfløten til luftig krem og bland inn grøten.
  9. Server byggrynskrem med en god saus eller moste bær på. Appelsinbåter er også godt til.