Drømmepudding

middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
Pudding:
8 dl helmelk
150 g smør
50 g sukker
1 stk sitron , revet skall
3 stk eggeplomme
150 g loff
Saus:
300 g bringebær eller bjørnebær
3 ss sukker
Marengslokk:
3 stk eggehvite
50 g sukker
75 g rå sukker (evt brunt sukker)

Fremgangsmåte

Pudding: 

  1. Sett stekeovnen på 180 °C (evt. 160 °℃ med varmluft).
  2. Varm melk, smør og sukker i en gryte. Rør inn revet sitronskall og eggeplommer. Blandingen må ikke koke.
  3. Skjær loffen i biter og fordel bitene i 6 former.
  4. Hell over melke- og eggeblandingen.
  5. Sett formene i ovnen og stek i 15 minutter. 

    Saus:

  6. Varm opp bær og sukker, og fordel sausen over puddingene. 

    Marengslokk:

  7. Pisk eggehvitene til de er nesten stive (marengs). Tilsett sukker gradvis og pisk til stiv marengs.
  8. Ha marengsen i en sprøytepose med sprøytetupp, og sprøyt fine topper over puddingene.
  9. Dryss over råsukker (demerara sukker) og stek puddingene i ovnen i ytterligere 5-10 minutter til marengsen er gyllen.
  10. Server rett fra ovnen.