Løvepudding- Semulepudding

En enkel semulepudding. Dette var favorittdesserten til Bjørnstjerne Bjørnson.
Byggrynspudding Sjokoladebrødpudding
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
1 l melk
1 ½ dl semulegryn
2 stk gelatinplater
2 stk egg
2 ss sukker
100 g mandler
50 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melken og ha i grynene. Kok grøten på middels varme under omrøring til grynene er møre, ca 20 minutter.
  2. Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i ca 5 minutter. Ta platene ut av vannet, ha de i den varme grøten og rør godt.
  3. Visp eggene lett sammen og tilsett eggene under omrøring i den varme grøten.
  4. Tilsett så sukker, grovhakkede mandler og hakket kokesjokolade.
  5. Rør i grøten slik at sjokoladen begynner å smelte og grøten får et marmorert utseende.
  6. Pensle formen med et tynt lag smeltet smør eller olje, så slipper puddingen lettere formen når den velves.
  7. Fyll grøten i formen og dekk den med plastfolie. Sett formen kjølig så puddingen stivner, gjerne natten over.
  8. Hvelv puddingen forsiktig ut av formen og server den med friske bær, rød saus eller karamellsaus.