Mandelkjernepudding

En god gammel tradisjonsoppskrift som passer utmerket som søndagsdessert.
Sherrypudding Byggrynskrem
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
Mandelkjernepudding:
3 dl kremfløte
5 dl helmelk
1 dl sukker
75 g maisstivelse (maizena)
2 stk egg
75 g mandler
Bærsaus:
1 dl vann
1 dl sukker
300 g friske eller dypfryste bringebær (eller f.eks jordbær)

Fremgangsmåte

Mandelkjernepudding:

  1. Bland fløte, melk, sukker og maisstivelse og la det få et oppkok under konstant omrøring. Slå ned varmen og la det stå og småkoke i noen minutter under omrøring.
  2. Ta kjelen av platen og rør inn godt sammenpiskede egg og skåldede, grovhakkede mandler. Avkjøl.

    Bærsaus:

  3. Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake).
  4. Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor. Tilsett røde bær og kjør det hele sammen.
  5. Sausen kan siles eller den kan være som den er.