Sagopudding

Ekte sagogryn lages av margen i sagopalmen som finnes i Sydøst-Asia. Sagogryn i Norge lages av potetmel.

Surmelkspudding Kaffegraut
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
1 l helmelk
2 ss smør
3 ss sukker
1 ¼ dl sagogryn
2 stk eggeplomme
2 stk gelatinplater
2 dråpe romessens
bærsaus

Fremgangsmåte

  1. Kok opp melk, smør og sukker.
  2. Ha i sagogryn og kok under lett røring ca 15 minutter til en halvtynn grøt.
  3. Trekk så kjelen av platen og avkjøl ca 3 minutter.
  4. Visp sammen eggeplommene og tilsett dem i puddingen under kraftig røring. Kok opp under omrøring slik at puddingen tykner litt.
  5. Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er bløtt opp. Varm så gelatinen opp og tilsett oppbløtt gelatin i puddingen mens du rører godt.
  6. Ta kjelen av platen igjen, smak til med romdråper og hell puddingen i en pen dessertbolle og avkjøl den. 
  7. Server med en god rød saus til.