Sitronpudding med blåbærsaus

Server gjerne denne neste gang du inviterer til selskap - puddingen lages enkelt på forhånd og sausen tar du kjapt mens gjestene venter.

Drømmepudding Sherrypudding
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
Pudding:
7 ss smør
1 ½ dl sukker
3 ss hvetemel
1 ss bakepulver
1 stk sitron , saft og revet skall
1 ½ dl melk
3 stk eggeplomme
3 stk eggehvite
Blåbærsaus:
350 g blåbær
1 dl sukker
2 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

Pudding: 

  1. Sett stekeovnen på 175 °C.
  2. Rør romtemperert smør og sukker mykt.
  3. Tilsett mel og bakepulver.
  4. Rør inn sitronsaft, revet sitronskall og melk.
  5. Visp eggeplommene lett og bland i røren.
  6. Pisk eggehvitene stive og vend de forsiktig inn.
  7. Fyll 6 smurte ildfaste former 2/3 fulle. Plasser dem i en langpanne nederst i ovnen og stek dem i 20 minutter.

    Bærsaus:

  8. Bland blåbær, sukker og vaniljesukker i en kjele og la det smelte på svak varme til en saus.
  9. Server sitronpuddingen med varm blåbærsaus.