Fylt brødrull

En slik rull kan man fylle med akkurat det man selv vil. Denne oppskriften er inspirert av det italienske kjøkken.

Bruschetta med aubergine Muffins med oliven og fetaost
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

6
1 ½ dl lettmelk
25 g gjær
1 ½ ss olivenolje
½ ts salt
150 g sammalt hvete, fin
100 g siktet speltmel
1 båt hvitløk
100 g friske urter (f.eks rosmarin, basilikum, timian)
300 g hvitost
150 g spekeskinke

Fremgangsmåte

  1. Varm melken fingervarm (ca. 37 °C). Rør ut gjær i litt av den lunkne melken. Tilsett resten av melken sammen med olje og salt.
  2. Tilsett mel og elt deigen godt sammen for hånd eller i maskin. Forhev deigen i ca. 20 minutter eller til dobbelt størrelse.
  3. Ha deigen ut på et melet bakebord og kjevle den til et rektangel. Speltmelet er litt mer klissete å jobbe med enn vanlig mel.
  4. Hakk opp hvitløk sammen med urtene. Fordel blandingen på deigen.
  5. Riv og strø over ost, og legg over spekeskinke. Rull sammen som en kringle. La den få etterheve i ca. 30 minutter. Klipp den gjerne opp som en klippekrans.
  6. Stek brødrullen i forvarmet ovn ved ved 180 °C i omlag 15 minutter og servér den gjerne lun.