Sennepsild

Til julebordet elelr som julegave. Sild smaker himmelsk sammen meg grovt brød.
Vaffeltoast Kremet sherrysild
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

0
1 ss sennep fransk
1 ss sukker
½ ts salt
¼ ts pepper
30 g frisk dill hakket
6 dl lettrømme
600 g kryddersild

Fremgangsmåte

  1. Vann ut filetene hvis de er veldig salte. Det gjør du ved å la de ligge i kaldt vann noen timer, alt etter behov. 
  2. Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper slik at alt er godt blandet.
  3. Ha i hakket dill.
  4. Rør inn rømme slik at det blir en fin saus.
  5. Skyll filetene og tørk dem. Skjær dem i passe stykker og ha dem i sennepssausen.
  6. Ha gjerne litt ekstra dill på toppen av glasset.
  7. Ha sennepssilden på en krukke eller glass som egner seg til å gi bort i gave.
  8. Sennepssilden bør trekke i 24 timer før den serveres.