Skinke- og ostebrød

Ferskt, hjemmelaget brød smaker kjempegodt til supper og gryter. Denne versjonen kan også gjerne nytes for seg selv som et mellommåltid eller til kvelds.

Påskescones i panne Smørbrødkake
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 2 stk
3 dl melk
½ pk gjær
5 ss smør
1 ts salt
8 dl hvetemel
Fyll:
350 g gulost
150 g kokt skinke
frisk bladpersille

Fremgangsmåte

  1. Varm melken fingervarm (37 °C). Rør ut gjæren i litt av den lunkne melken. Tilsett resten av melken sammen med smeltet smør og salt.
  2. Tilsett mel og elt deigen godt sammen for hånd eller i maskin. Forhev deigen i ca. 20 minutter eller til dobbelt størrelse. Ha deigen ut på et melet bakebord og kjevle den til to rektangler.

    Fyll:

  3. Riv ost, skjær skinken i biter og hakk bladpersille.
  4. Fordel ost, skinkebiter og bladpersille på den ene langsgående halvdelen av begge rektanglene og brett den andre halvdelen over. Rull eller trykk deigflatene sammen i kanten.
  5. Legg rektanglene på en bakeplate og snitt dem på tvers med en skarp kniv i det øverste deig laget. 
  6. La de få etterheve i ca. 30 minutter.
  7. Stekes i forvarmet ovn ved 180 °C i omlag 15 minutter og serveres helst lun.