Gomme med anis

Gomme lages over hele landet og hver bygd har sin oppskrift og sine tradisjoner. Utgangspunktet er melk som blir skilt i ostemasse og myse og deretter blir kokt inn. Gomme smøres gjerne på klenning og lefse som rulles sammen.

Fløyelsgrøt med frukt Gommi
middels
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
4 l helmelk
7 dl syrnet melk
3 ts malt anis
4 ss sukker
2 ss hvetemel

Fremgangsmåte

  1. Gi helmelken et oppkok. Ha forsiktig i syrnet melk, litt om gangen. Tilsett anis og sukker. La massen koke inn til den har en passe konsistens og fått en lysebrun farge.
  2. Rør hvetemelet ut i ca. 3 ss melk og ha det i gommen under røring. Kok opp og la koke ca. 5 minutter.
  3. Ha gommen over i en skål og pynt med kanel i striper.
Kokkens tips

Denne gommen kan fint fryses.