Havregrøt for de små

Varm havregrøt med smørøye er alltid godt til frokost, også for de små.

Yoghurt med frukt Risgrøt som dynegrøt
enkel
Barnas frokostfavoritt?
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
6 dl lettmelk
3 dl havregryn , lettkokte
1 krm salt

Fremgangsmåte

 

Ernæringsrådgiverens tips

Jern er det mineralet små barn lettest kan få for lite av. Havregryn inneholder naturlig mye jern, men for at barna skal kunne nyttegjøre seg jernet, må havregrynet legges i bløt noen timer før det brukes. Jernet frigjøres nemlig kun når grynene legges i vann. Slik gjør du: Bland lik mengde havregryn og vann og la det ligge noen timer. Når du koker grøten med litt melk senere, kan du redusere melkemengden litt, slik at grøten ikke blir for tynn.

  1. Kok opp lettmelk og havregryn og la det småkoke under omrøring i noen minutter. Ha i salt og la grøten koke til passe konsistens.
  2. Servér grøten med eplemost, bananbiter eller annen frukt og bær eller sukker, kanel og en smørklatt. Litt varm eller kald melk er også godt på grøten.