Havregrøt med hvetekli

Lag en sunn, god og mettende havregrøt med solsikkekjerner og hasselnøtter. 

Byggrynsgrøt Mikkelsmessegrøt
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
3 dl havregryn
1 dl hvetekli
1 l helmelk eller lettmelk
½ dl honning
1 dl hasselnøtter
1 dl solsikkekjerner
1 ts salt
1 stk eple

Fremgangsmåte

  1. Bland havregryn, kli og melk i en kjele. Kok opp grøten og la den småkoke i ca. 5 minutter under omrøring.
  2. Tilsett honning, hakkede nøtter og solsikkekjerner. Smak til med salt.
  3. Topp grøten med eplebiter og servér den gjerne med ett glass kald melk til.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Koker du havregrøten på melk får du mange av næringsstoffene du trenger hver dag, som kalsium, jod, B-vitaminer, proteiner og fosfor.