Lapper

Kjempegodt til frokost, lunsj eller kvelds i helgene, med eller uten gjester.

Grove pannekaker Sveler
enkel
Gjør frokosten til en suksess
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

1
1 porsjon gir 12 stk
2 stk egg
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
2 dl syrnet melk (f. eks. kefir)
4 dl hvetemel
1 ts bakepulver
smør

Fremgangsmåte

  1. Visp sammen egg, sukker og vaniljesukker. Hell i melken.
  2. Rør forsiktig inn mel og bakepulver. Rør minst mulig. La røren svelle i ca 15 minutter.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Du kan enkelt lage en grovere variant ved å bytte ut halvparten av hvetemelet med havregryn.

  3. Stek lappene i en stekepanne med litt smør, på middels varme. Snu dem når røren stivner på den ene siden.
  4. Serveres lune med syltetøy, rømme, kvarg eller ost.

Prøv også våre andre oppskrifter på lapper og sveler: Lapper til frokost, tradisjonelle sveler eller mormors sveler.