Mikkelsmessegrøt

Mikkelsmesse ble feiret 29. september og markerte avslutningen på innhøstingen og begynnelsen på jaktsesongen. Til Mikkelsmessen ble det servert en grøt av bygg og melk, derav navnet Mikkelsmessegrøt.

Havregrøt med hvetekli Byggrynspannekaker
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
275 g byggmel
2 l helmelk
Tilbehør:
500 g grytekjøtt av lam uten bein
Smør
Mysost

Fremgangsmåte

  1. Lag jevning av byggmelet og en del av helmelken.
  2. Kok opp resten av melken og tilsett jevningen under omrøring. La grøten småkoke i ca 10 minutter under omrøring, og smak til med salt.
  3. Ha mysost og smør på grøten, og servér den alene eller sammen med kokt lammekjøtt.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Visste du at melk og meieriprodukter, og spesielt brunost, inneholder mye jod? Jod er viktig for forbrenningen vår, og for normal vekst og utvikling hos barn.