Ostepanne

En enkel, sunn og god rett som passer like godt på tur som hjemme.

Rislapper med cottage cheese Søte vafler med syrnet melk
lett
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

2
200 g brokkoli
1 ss smør
½ stk løk
3 stk frisk sjampinjong
1 ss rød paprika
2 stk egg
1 dl melk
½ ts salt
½ ts pepper
40 g kokt skinke
2 dl revet hvitost

Fremgangsmåte

  1. Del brokkoli i små buketter og stek dem lett i panne sammen med smør og løk. Tilsett finskåret sjampinjong og paprika. Stek videre i 3 minutter.
  2. Pisk sammen egg, melk, salt og pepper, og hell denne blandingen over. Fordel strimlet skinke og revet ost på toppen. Legg på lokk, og la panna stå på svak varme til eggeblandingen er stivnet og osten er smeltet.
  3. Servér gjerne med en salat.
    Ernæringsrådgiverens tips

    Både egg og meieriprodukter er næringstett mat. Det metter godt, og gir oss mange gode næringsstoffer, ikke minst proteiner av høy kvalitet.