Laksefilet med baconstsaus

En enkel, sunn og velsmakende fiskemiddag. Passer ypperlig både til travle hverdager og i helgen.

Torskefilet med feta og spinat Ovnsbakt laks
enkel
INGREDIENSER OG FREMGANGSMÅTE
Full skjerm

Ingredienser

4
700 g laksefilet
1 ts rapsolje
1 ts sitronpepper
½ ts salt
Saus:
2 ss smør
½ stk løk
2 ss hvetemel
3 dl fiskebuljong (utblandet)
2 dl skummet melk
100 g baconost
4 ss bladpersille
½ ts salt
pepper

Fremgangsmåte

  1. Sett stekeovnen på 180 °C.
  2. Del laksefileten i porsjonsstykker.
  3. Smør en ildfast form og legg fisken i formen. Krydre med sitronpepper og salt. 
  4. Finhakk løk  og persille og forvarm fiskebuljong og melk.
  5. Smelt smør i en kasserolle og tilsett løk. Surr løken under omrøring til den blir blank og gyllen.
  6. Tilsett melet og rør om, før du sper med varm fiskebuljong og melk under omrøring. La det småkoke under omrøring i ca 5 minutter. 
  7. Tilsett baconosten og halvparten av persillen og rør om. Smak til med salt og pepper før du heller sausen over fisken. 
  8. Stek fomen midt i ovnen i ca 10 minutter.
  9. Dryss resten av persillen over fisken før servering og server baconostsaus, kokte poteter og grønnsaker.